Hej, försöker blogga från mobilen nu, hopp...

Hej, försöker blogga från mobilen nu, hoppas det funkar :P glömde stegräknaren hemma imorse. Men jag har bra själ, dem ringde och sa att JAG FICK JOBBET!!!! Så i all glädje så missade jag att ta på mig den. Hoppas att ni ursäktar mig :)


Lookin' good

Jag mätte mig lite snabbt nu innan jag klädde på mig och jämförde med mina gamla mått, och det ser lovande ut. Ska mäta ordentligt  i helgen, jag har fortfarande inget ordentligt måttband (snöre och tumstock, hahha).

Och tack för alla förslag på utmaningar, keep going!!!

13174

Somnade ganska tidigt igår och glömde lägga in gårdagens steg. Yey, bäst hittills.


Torsdag

Åh, jag är så sugen på jordgubbar!!! Skulle kunna betala 100kr kg för lite färskingar just nu. Ångrar att jag bara köpte en förpackning sist. Nu finns dem ju inte kvar!

Mina steg idag är just nu uppe i 12.462 och jag har inte gått klart för idag. Hade tänkt att åka och simma efter jobbet men så blev det inte eftersom min bil inte startade imorse. Lagom kul när jag skulle på intervju och allt. Men det löste sig och jag fick skjuts av en kompis!

Nu ska jag börja med maten! Hej på en stund




Ps, jag har inte fått in ett enda förslag på utmaning till nästa vecka... Skämmes ;-)

10390


Jag var tvungen att slänga in mina byxor jag hade på mig, i tvätten (ska ha dem på arbetsintervju #2 imorgon) så jag hakade på räknaren på mina trosor så länge... haha

Sen tycker jag, som sagt att 10.000 steg inte är något att "komma med" för det är en helt vanlig dag för mig. Men lägger upp "bildbevis" ändå. Så ni inte underkänner mig på utmaningen!

Nu ska jag duscha och tvätta håret imorgon så jag inte framstår som en lortgris imorgon.

Step it up

Mätaren står just nu på 9563 steg och jag är hemma från jobb & affären. Blir att skutta runt här hemma ett tag tills jag nått dagens mål på 10.000 steg.

Känner att jag nog kan trappa upp utmaningen ett snäpp, för 10.000 steg är egentligen inte svår att komma upp i. Går en hel del på jobbet och idag har jag inte varit ute och gått annat än från affären och det är kanske 1km. Så jag skulle nog kunna sätta 15.000 som mål, men inte den här veckan ;-)  Hahaha


Dagens steg


Waka waka

Kom hem från Zumban för en stund sen har hunnit duschat men ingen mat stod på bordet. Dålig pojkvän!

Ialla fall, min stegräknare. Enligt den så har jag tagit fyra steg idag.

Innan jag for iväg på Zumban så hade jag ca 3000 steg sen när jag kom fram så hade jag 23 steg (???). Något hände på vägen alltså. Under Zumban så var jag uppe i ca 6000 steg. Och när jag kom hem så hade jag fyra steg. Något är galet med räknaren.

KOM IGEN NU

 

Förra veckan blev det ingen utmaning. Ni måste ju påminna mig ;-)

Tack vare Tessans kommentar så kom jag på att det är måndag och dags för en ny utmaning.
Men nu gör vi om reglerna lite, ni har hela veckan på er att komma med utmaningar. Och jag utför utmaningen under nästa vecka. Och eftersom jag inte hade någon utmaning förra veckan så tar jag ett gammalt förslag, från Mammakropp. Minst 10.000 steg, varje dag hela veckan, den här veckan. Jag hade inte stegräknaren när jag va ute och gick idag, så jag får köra hårt på Zumban ikväll.

 

Men jag måste alltså fortfarande få in förslag till nästa veckas utmaning.


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Hej!
Bloggen/träning har inte varit prio 1 förra veckan då min sambos pappa fick en hjärtinfarkt. Men nu är han bra igen men ligger fortfarande kvar på sjukhuset.
Ska börja den här veckan med nya tag och ska ge mig ut på en promenad strax. Är hundvakt igår/idag så jag får sällskap!!! Och ikväll är det Zumba på schemat.

Fin dag till er!

NOOOOOOOOOOO!

Jag har fått massa finnar, eller början till finnar som jag är på och pillar på. Och då blir de infekterade och såriga. Inte så jättefräscht. Går inte att sminka över dem heller. Förut hade jag jätteproblem med finnar, men det senaste halvåret har jag varit näst intill fri från dem. Kan bero på  att jag  bytt från p-stav till p-piller.

Men nu har dem kommit, och jag kan inte låta bli att pilla. Därför sätter jag kirurgtejp över dem för att jag inte ska pilla ännu mer, så nu ser jag ut som en mumie haha

Hoppas dem försvinner innan jag ska på nästa jobbintervju! Kan ju hoppas på att dem ploppat upp pågrund av stress! Annars går jag tillbaka till min osunda chipsdiet ;) hellre fet än finnig hahah

Ang. Zumba

Mitt Zumbasällskap är min svärmor och svägerska. Svärmor ringde igår och propagerade för för Zumban och jag sa att jag nog skulle gå på ett annat ställe och köra Zumba, där det är drop-in, så man kan gå när man vill.

- "Du ska inte gå när du vill! Du ska plågas varje måndag 19:15 med mig! Vare sig du vill eller inte!!!!!"


Så..... jag hade inget val. Varje måndag 19:15 ska jag alltså dansa(?) Zumba!


Frukost

Jag vet att ni är avundsjuka på min frukost!


Vaniljyoghurt med havregryn och färska jordgubbar!

Och två skivor fullkornsbröd med leverpastej och skivad gurka!


God morgon!

Vaknade upp med en sjujävla träningsverk, från Zumban. Försökte mig på lite övningar på pilatesbollen nu på morgonen, men jag ramlar ju bara av hela tiden. Spänner alla mina muskler för att hålla mig kvar men så fort jag gör en rörelse så ramlar jag om kull.  Några tips?

Nu ska jag koka lite havregrynsgröt och äta den au naturell, med mölk förstås. Sen blir det jobb till 18, tanken är att jag ska mäta mig idag men jag tror inte att jag minskat så mycket faktiskt. Så för att inte bli besviken så skjuter jag upp det till nästa vecka, eller veckan därpå. Tror det är för tidigt ändå att mäta sig igen efter bara två veckor.

Zumba

Ikväll var det öppet hus på en dansskola här i stan och man fick prova på en timmes Zumba. Hann lagom komma hem från jobbet och byta om innan mitt danssällskap kom. Och jisses vad folk det var. Säkert en 80 pers som skulle få plats i en vanlig danssal, gjord för knappt hälften av människor. Det luktade inte hallontårta där inne efter en timme vill jag lova. Zumban i sig var helt okej, men man såg inte vad instruktören gjorde, så man fick härma personen framför sig som härmade personen framför sig. Det blev som viskleken tillslut.

Mitt sällskap tyckte det var superkul och tänker fortsätta varje måndag. Jag är lite kluven, dels för att man måste boka upp sig på att komma dit varje måndag och betala ca 1000:- i förskott. Pengar som jag inte har råd att lägga ut just nu. Sen om jag får jobbet jag har sökt (intervjun gick jättebra och jag gick vidare till nästa distans i sökandet) så kommer det inte finnas tid att ha saker inbokade på kvällar då jag kommer gå en intensiv internutbildning på 1-2 månader.
Jaja... imorgon bitti ska jag besiktiga bilen så då hinner jag inte promenera. På onsdag ska jag gå innan jobbet, börjar inte förrän 11. Och på torsdag eller fredag blir det en tur till simhallen igen! Hade skön träningsverk i gäddhänget ett bra tag efter förra simningen.

Nu var det en lång och osammanhängade text. Bäst att krypa ner under täcket innan jag somnar ståendes!

Pirr pirr

Blev ingen skidåkning igår, istället byggde vi en gigantisk snögubbe (med prinskorv-näsa) och en snömur som var lika hög som mig, 1,75 m, inför det kommande snöbollskriget. Som inte blev av innan det var dags att åka hem. Mitt i allt så pausade vi med att grilla korv och drack varm choklad. Mysfaktor på hög nivå!

Nu ska jag kila iväg på en jobbintervju, till en början var jag superlugn, sen blev jag nervös, igår kväll var jag lugn och nu är jag nervös igen. Hoppas det släpper innan jag hinner komma dit!
Wish me luck!

Jag lever

Igår blev det inte mycket till träning! Jobbade hela dagen och var helt slut när jag kom hem. Hade träningsvärk i armarna sen simningen också, haha.

Nu ska jag äta frukost och lite senare ska jag ta en promenad med en vän. Sen ska jag och min pojkvän åka hem till hans mor då han ska meka med bilen. Hoppas det blir nån plusgrad idag så jag kan busa i snön med hans småsyskon. Men är det under nollan så kanske det blir en vända längdskidor i skogen där dem bor. Mysigt!

UTMANING NR 2

Nu är jag hemma från simhallen! Räknade längderna till ungefär 25 (halvvägs) sen tappade jag räkningen, då hade det gått ungefär 20 minuter. Simmade totalt i 50 minuter. Och efteråt blev det 10 minuters skön bastu.

Nu står maten på spisen, det blir kycklling & curry gryta med champinjoner, chilifrukt och minimajs. Ris till det!

Trevlig helg!!

Nya krafter!

Den här veckan har motivationen inte varit på topp. Jag har bara varit ute och promenerat en gång, gjort lite styrkeövningar nån morgon men jag känner att jag börjar tappa intresset för min förvandling.

Så jag tänkte att en shoppningrunda skulle pigga upp mig och få mig motiverad igen. Jag kom nyss hem med fyra par nya byxor, alla var på gränsen till för små. Så nu måste jag köra så det ryker för att kunna få använda de snygga byxorna i vår.

Ett par av byxorna var ett par löpartights. Jag ser faktiskt fram emot att snön smälter så jag får använda dem! Funkar ju också att gå i men än så länge är det för kallt.


Innan jag skulle ge mig hemåt tänkte jag bara kika in på Stadium en snabbis. Kom ut med en pilatesboll! Ska bli kul att få använda den, provade lite grann när jag precis blåst upp den och märkte att balansen är något jag måste träna upp.

Mitt lilla hemmagym!

 

Nu ska jag till simhallen! 2,5 km i vattnet väntar! Akta er för vitvalen, här kommer jag!!!


Torsdag

Imorse kom jag ut på min efterlängtade promenad! Fick även med mig en kompis, så 1½ timme bara flög iväg. När jag kom hem var jag jättehungrig och när jag öppnade skafferiet/kylen fanns det så mycket gott så jag ville ha allt till frukost.

Så nu har jag två fullkorns & frö smörgåsar, en fullkornsskorpa med både skinka och lättost på. Yoghurt med fullkornsflingor, havregryn, banan och kiwi i. Och ett stort iskallt glas med lättmjölk. GOTT! Nu lär jag stå mig fram till lunch, lätt!

Förutom att jag inte har någon lunch att äta idag, igår kväll var jag helt slut efter jobbet och hade världens huvudvärk så jag tog en näve alvedon och gick och la mig. Så det blev ingen matlåda med andra ord.

Jag har en soppa på konservburk som jag kanske kan äta, men den ser väldigt snuskig ut. Jaja... frukost var det!

Onsdag

Igår kväll ångrade jag att jag inte gick på min morgonpromenad, kände mig helt seg. Bestämde mig för att gå ut idag, ställde till och med klockan en timme tidigare men vaknade till ett snöinferno.


Känner att det är väldigt många bortförklaringar nu. Men, på fredag (är ledig då) ska jag ta mig både till gymmet och simhallen. Jag har valt ut "Kajsas" utmaning om att simma 2,5 km.

Jag gick upp när klockan ringde i alla fall, upptäckte att det vräkte ner snö och istället för att klä på mig så gjorde jag sit up's, vanliga armhävningar, armhävningar på soffkanten, rockade rockring och körde några minuter med Abslider'n.

Nu blir det frukost, bestående av jordgubbsyoghurt, fullkornsflingor, skivad banan. En fullkornsmörgås med skinka och en kiwi.

Imorgon hoppas jag på en morgonpromenad!

Brrr

Om det är något jag hatar i världen, så är det snö & kyla. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Eller? Men jag klarar det inte, att gå ut i -12 och promenera i en timme. Jag ska skaffa mig ett gymkort! Drygt bara att jag jobbar från 10-18 om dagarna.
Idag skippar jag promenaden och kör lite styrka här hemma istället.



Ps, dåligt med förslag på utmaningar!! Skärpning ;-)

Stegräknare

Jag fick en stegräknare av min sambo igår, jag har haft den hela dagen idag. Och när jag kom hem från jobbet visade den 14.760 steg. Läste någonstans att man ska ta ca 10.000 steg om dagen! Använder ni stegräknare? Hur många steg tar ni om dagen?

Jag ser fram emot imorgon bitti när jag får gå ut och gå igen! Hoppas att plogkillarna hunnit sanda/salta så det inte är lika halt som det var idag!


NI HAR VÄL INTE GLÖMT?

Idag är det måndag och det betyder att det är dags för en ny utmaning! Som ni får välja!!! Bomba mig med roliga utmaningar nu!!! Jag väljer ut en och utför den senast på fredag!!!



Förra utmaningen valde min pojkvän utmaning och då blev det lax till middag. Det var första gången jag åt lax och det var inte lika hemskt som jag föreställt mig.

Bambi

Satan vad halt det är ute! Halkade runt som bambi på hal is. Så jag kunde inte gå så fort men jag är nöjd över resultatet i alla fall. När jag kom hem körde jag 3x10 armhävningar och några minuter med rockringen. Det bästa med träning måste vara den sköna duschen efteråt!

Nu äter jag frukost, yoghurt mixat med två bananer och frysta jordgubbar. Till det en fullkornssmörgås med skinka. Och en kiwi såklart! I ♥ kiwi


Hurtigt

Nu glömmer vi mitt lilla snesteg i lördags och ser fram emot en ny träningsvecka!
30 armhävningar (på knä såklart) och jag är redo att ge mig ut på min morgonpromenad!

 


Ett steg fram

Jag gick exakt samma sträcka som innan och tiden blev ungefär densamma som förra gången, 10 sek snabbare per km, sträckan blev något kortare (gick ju samma väg?) men jag hade en lite bättre hastighet.

Hade en otrolig ångest av mitt snesteg igår. Tack Johanna för din peppning!! ;-)

Nu varvar jag ner med en smoothie av hallonyoghurt (0.1%), två bananer, frysta jordgubbar och en kiwi.

Ett steg fram två steg bak

Idag har jag jobbat och innan jobbet var jag tvungen att åka hem till min pappa och mata deras katter. Så det blev ingen morgonpromenad. Jag kompenserar det med en längre promenad (eller två) imorgon.

Dessutom har jag syndat idag, ostbågar! Varför varför varför? Min sambo försökte verkligen stoppa mig men jag kom med dumma argument som att: "en gång i veckan får man", "man kan äta vad man vill, bara man tänker på konsekvenserna och kompenserar för dem", "jag har jobbat hela dagen"  osv... Nu när jag ätit nästan halva skålen och ångrar mig! Dumma mig.

LAXMIDDAGEN

Jag gav min pojkvän fria händer med laxen igår. Så på tallriken hamnade detta:

(Grönsakerna tog slut under lunchen så jag blev utan till middagen)

 

Här kommer mitt utlåtande om laxen: Jag hade föreställt mig det värsta och redan bestämt mig att det skulle vara äckligt. Men.... det smakade faktiskt inte så mycket (när jag tillslut smakade, både Frank Andersson och Alexandra Pascalidou hann dansa i Let's Dance innan jag vågade stoppa gaffeln i munnen). Luktade dock mycket värre. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att äta det igen!


Nå... klarade jag min utmaning?


Ps!

Jag älskar min träningsvärk!
Det är som utbetalningen för mödan!

Morgonpromenad


Nu har jag kommit hem, stretchat, duschat, ätit frukost och till och med hängt tvätt! Dessutom höll sig telefonen vid liv genom hela passet.

Den här sträckan på 5km kommer jag gå varje gång jag ska ut och gå. Härligt att jag har hade en bättre snittid fast jag gick tre kilometer längre än igår, även en högre fart! AWESOME!

UTMANING 1

Ingen av mina nära vet om att jag har den här bloggen. Men jag har berättat för min pojkvän om mina mål om att få en mer slimmad kropp. Han bara skrattade och sa: Hur länge ska du göra det här då? I en vecka som alla andra  gånger?

Men igår när vi var på affären så var han lite peppande och tyckte att vi ska äta:

LAAAAX!!!

 

Det ska alltså bli vår middag ikväll. Usch, jag mår illa bara jag tänker på laxen. Jag har i och för sig aldrig smakat lax. Men ni ser väl hur läbbig den ser ut? Men men, jag ska i alla fall smaka!

Men! Vad har man till? Potatis och någon sås som inte är allt för fet? Eller? Kom gärna med tips! Och inget allt för läskigt nu när jag vågar mig på lax. Det får liksom räcka med en utmaning varje fredag! ;-)

God morgon!

Är ni vakna?
Nu ska jag snöra på mig mina Easytone skor från Reebok som jag tidigare bara använt för att gå och köpa godis på ICA. Och senast på mina två promenader!
Jag hade tänkt gå samma sträcka som jag gjorde första dagen, när jag gick i en timme. Jag ska vänta med frukosten till efteråt som några av er tipsat om. Men min mage kurrar som en katt som spinner. Ett glas juice kan jag väl dricka innan?

Jag hoppas att batterierna i min iPhone håller en hel timme med Runkeeper, den har laddats hela natten. Men efter bara 10-15 minuter igår så hade jag bara 20% batterier kvar. Well, nu kilar jag!

En kortis

Medan min pojkvän höll på att skruva med vår bil så passade jag på att ta ett varv runt kvarteret där han höll på med bilen. Vågade inte gå så långt när jag var helt ensam i mörkret. Men men, jag startade Runkeeper och fick dessa resultat:

Jag gick alltså 2,03km 21min 54sek

snittiden per kilometer var 10:48min

genomsittshastigheten var 5.56km/h

Jag brännde 114 kalorier

 

Jag vet att jag kan göra det fortare än så här
men det var så mycket snö överallt som satte käppar i hjulet för mig!

Tidningstips!


Den här kom jag hem med från affären, Träna Hemma! Massa övningar att göra hemma. Men blev lite besviken när många övningar innehöll massa redskap, som jag ännu inte har. Gummiband, pilatesboll, hantlar, kettleball osv. Men de andra övningarna ska jag prova på redan imorgon!

Jag kom hem med en till sak från affären. Det är min egen utmaning till mig själv, lägger upp den imorgon!

Kvällsmål

Blåbärsyoghurt (0,1%), en banan, en kiwi och en näve frysta jordgubbar som jag mixade med mixern.

Och till det åt jag en kiwi.


Mellanmål


Lättyoghurt med blåbärssmak och skivad banan.

UTMANA MIG

Jag fick en idé av en kommentar jag fick av "Jenny" tidigare idag.

Varje vecka får ni komma med förslag på utmaningar som jag ska utföra. Jag väljer ut en utmaning som jag sen dokumenterar med bilder och ni får vara jury och avgöra om jag klarat av den eller inte.

Det kan vara allt i från en träningsövning eller att jag ska äta något nyttigt (i mina ögon äckligt).


Varje måndag väljer jag ut en utmaning och fredag samma vecka ska den senast vara utförd.
Hänger ni med? Låter det som en bra idé?


Lunch

img_0080 (MMS)

Dagens (något sena) lunch bestod av lasagne och grönsaker


Runkeeper

Jag har laddat ner en app till min iPhone, Runkeeper. Det är ett program där man kan ställa in vilket typ av övning man ska göra, ex: gå, springa, cykla, simma, paddla osv. Sen har man app:en igång under hela passet. Och när man är klar så visar den hur långt man sprungit, tiden man sprungit på, snitthastigheten, osv. Använder man den varje gång man går ut och springer så kan man se hur snittiden (förhoppningsvis) har förbättrats.

Om det slutar snöa snart så ska jag prova den för första gången när jag går ut och går!


Mina första mått

Hur ofta bör man mäta?


ROCK IT

Det snöar fortfarande jättemycket ute. Så jag har rockat loss lite nu på förmiddagen med min rockring med vikter och tänkte fortsätta men lite armlyft på soffbordet.


Otränad_tjej_89

img_0079 (MMS)

Idag blev det havregrynsgröt med banan och mjölk. Samt ett fullkorns knäckebröd med skinka, tomat & gurka. Ställde inte klockan tidigare idag, är ju faktiskt ledig. Så jag gick upp kvart över sju då jag vaknade av mig själv. Åt min frukost och tänkte nu ge mig ut på en morgonpromenad. Men upptäckte att det pågår en mindre snöstorm ute. Så jag skjuter upp promenaden till lunch. Vaknade med träningsverk i både ben och i rygg. Efter en timmes promenad. Haha!


JUST JA!

Efter frukosten imorse så gick jag ut och gick i en timme! Pölsade mig fram i snön! Riktigt skönt måste jag faktiskt erkänna!

Jag måste också tacka er som kommit med jättebra tips! Har kollat in era bloggar och fått massa inspiration!!!

Jag köpte en rockring med vikter förra hösten! Är det bra träning? Jag har använt den några gånger men får ingen träningsvärk, ger den effekt ändå? Man ska tydligen bara rocka ett par minuter om dagen. Jag gjorde misstaget att rocka i ca 20 minuter första gången och vaknade upp med blåmärken runt hela midjan.


Det svåraste

Det som kommer bli min tuffaste utmaning är maten. Jag är på samma nivå som en sexåring när det kommer till matvanor. Jag tycker inte om fisk, inte varma grönsaker/frukter och andra, i mina ögon "konstiga" saker. Den vanligaste maten vi äter här hemma är spagetti & köttfärssås, korvstroganoff & ris, pannkakor, tacos, stuvade makaroner och falukorv. Min mamma (som är kock) har försökt få mig att smaka massa olika maträtter men jag vägrar. Lika trotsig som en sexåring också....

Idag blir det tacos. För köttfärs är väl ingen fara att äta? Sen är det ju bara massa grönsaker. Skippar såklart osten och gräddfilen. Och brödet!

Har ni några tips på vad jag kan äta som inte är allt för läskiga? ;)

Frukost

Eftersom jag inte hunnit handla sen jag startade min förvandling så är det här vad jag hittade i skåpen.

Fullkornsknäckebröd (utan smör förstås) med skinka, tomat och gurka.
Fullkornsflingor med mjölk.

Imorgon ska jag ställa klockan en timme tidigare för en morgonpromenad innan frukost!


Är ni med mig?

Det här är inget nyårslöfte, för dem håller jag aldrig. Det är en motivationsblogg. I år ska jag göra det! Och jag behöver peppning, för jag har ingen självdiciplin och absolut ingen kondition. Är ni med mig?

Det här är resultatet av tre års sambohull.

Jag har ingen aning om vad jag väger, och vill helst inte veta
för sist jag vägde mig så var jag 15 år. Nu fyller jag snart 22.
Jag ska skaffa mig ett måttband och dokumentera hur mina mått (förhoppningsvis) minskar under veckorna.


Ge mig gärna tips på olika övningar jag kan göra här hemma! NU KÖR VI!!!!

RSS 2.0